Programokban gazdag őszkezdet Veszprémben.

2023.09.25

Programokban gazdag őszkezdet Veszprémben

Veszprémben egymást követő három napon különböző rendezvényen vehettek részt a MATASZ Veszprém Megyei Egyesületének tagjai. A rendezvények szoros kapcsolatban voltak a városban lévő katonai szervezetekkel, valamint a nyugdíjas egyesülettel.
Az első napon az aktív és a nyugállományú szervezetek közös rendezésében az idei évben a 16. alkalommal hívták meg a Légierő Parancsnokság és a Csapatrepülők kötelékében szolgálatot teljesítő katonákat és polgári dolgozókat. A rendezvénynek hagyományosan a Honvéd sportpálya adott otthont. A megjelenteket Dr. Koller József dandártábornok mb. LEP parancsnok köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, hogy az aktív katonák köszönik azt a lehetőséget, amivel egy-egy ilyen rendezvényen élhetnek, ahol találkozhatnak a régi parancsnokokkal, munkatársakkal és őszintén megbeszélhetik a honvédelmet érintő aktuális kérdéseket. Kiemelte, jó látni azt, hogy van egy olyan aktív mag, ami összetartja a két szervezet nyugdíjasait, és ez a hagyomány nagy biztatást ad a jövőre nézve a most szolgáló katonáknak, polgári dolgozóknak. Azt kérte a szervezőktől, hogy a továbbiakban is maradjon meg ez a kezdeményezőkészség és ígérte, hogy a rendezéshez a parancsnokság részéről a támogatást mindig megfogják kapni. A tábornok a továbbiakban tájékoztatást adott az egy éve felállt parancsnokság helyzetéről és a tervezett technikai fejlesztésekről. Végezetül néhány oklevéllel elismerte azok munkáját, akik nyugdíjasként is sokat tesznek a honvédség munkájának népszerűsítéséért. Többek között elismerésben részesült Kositzky Attila nyá. vezérezredes a Légierő Vezérkar egykori parancsnoka. A program kulturális programjában a Veszprémi, valamint a Szolnoki Légierő Zenekar mutatkozott be az új műsoraikkal. A MATASZ VME a hagyományoknak megfelelően saját sátorába várta a rendezvényen résztvevőket. Az egyesület Női Tagozata mini kiállításon mutatta be kézműves alkotásait. Ez  egy figyelemfelhívó kiállítás volt azok számára, aki kedvet éreznek a kézművesség folytatására, de nem ismerik a kínálkozó lehetőségeket. A sátornál hosszan elidőzött Brányi Mária Veszprém alpolgármestere, aki az év végi karácsonyi kiállításra hívta meg a hölgyeinket az egyik veszprémi templomba.
A második napon volt az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ csapat ünnepe, amelyen az elnökség képviseltette az egyesületünk tagságát, és a harmadik napon az MH LMVIK családi és sportnapja került megrendezésre. Ezen a napon a tartalékosaink a légpuska lövészetet szervezték meg és biztosították annak a lebonyolítását. A lövészet szervezetten, a megadott normaidő betartásával került végrehajtásra, a katonai szervezet vezetői elismeréssel szóltak a tagjaink segítő munkájáról.

Demeter Ferenc