MATASZ VME Nőtagozat pályázati sikere. Köszönjük Demeter Ferencnének!

2020.12.31

Home office pályázat a vészhelyzetben

A Quillingvarázs magyarországi csoportja ez év őszén Adventi Quilling pályázatot hirdetett felnőtt és gyerekkategóriában. A pandémia miatt az alkotásokat otthon kellett elkészíteni, majd a róluk készült fényképeket továbbítani a pályázatban kiírt feltételeknek megfelelően.

A MATASZ Veszprém Megyei Egyesület női tagozatának tagját, Demeter Ferencnét is megérintette a felhívás, és papírcsíkokból elkészítette a szent családot megörökítő képét. A pályázati kiírás szerint az alkotást egy olyan közegben kellett lefényképezni, amelyhez a kép mondanivalójában kötődhet. Így jött ötletként az, hogy a képet legjobban a betlehemi környezet tudja befogadni, a kép ugyanis a királyi környezetben erősítheti a szent család jelentőségét.

A kép lefényképezésére a Balatonfűzfőn, a Jézus Szíve Plébánián megépült Betlehem kínálkozott a legalkalmasabbnak. A plébánia vezetőjének engedélyével a fénykép elkészült és került a pályázatra beküldésre.

Néhány mondat a zsűri értékeléséből:

2020. december 15-én lezárult a PapírCsík.hu és a Quillingvarázs közös Adventi Quilling Pályázata. 57 jelentkező közel 90 pályaművet készített, amikkel nem könnyítették meg a zsűri dolgát, köszönjük! Sok-sok egyeztetés és pontozást követően alakult ki a végső sorrend.
A zsűri a következőket vette alapul pontozáskor: kivitelezés, kreativitás, összhatás. Minden kategóriára egységesen 15 pont volt adható, mint maximum, így egy alkotás elérhette a maximális 45 pontot. A három zsűritag értékelését követően összesítettük a pontszámokat, ami alapján kialakult a végső sorrend.

Egyeztetésekre pedig azért volt szükség, mert az alkotások sokasága és minősége okán néhány egységes témát külön is díjaztak. Így kiosztásra került a legjobb hópehely, koszorú és a Betlehem mellett egy különdíj is. A felnőtteknél a haladó és a kezdő kategóriának határvonala a közel egy éves tapasztalati tényező volt a PapírCsík technikában. Külön öröm volt számunkra, hogy érkezett 3 gyermek által készített alkotás is, így ők mindenképpen nyertesek lettek......."

"Nagyon sok gyönyörű alkotás született és az igazán eredeti ötletek ámulatba ejtettek.
A pályázatra beküldött alkotások igazán a Quilling sokoldalúságát, változatos dekorációs lehetőségeit mutatják be. Az életképek, a betlehemek, tudom nagyon nehéz műfaj, gratulálok a kategória győztesének."

A külön kategóriában, a legjobb Betlehem: Demeter Ferencné TesszDecor alkotása nyert. Gratulálunk!