Lidl Balaton átúszás

2020.07.10

Tisztelt tagtársaim!
Az idén is tervezik a Balaton átúszását, amelynek tájékoztatóját megküldöm. Cseke Sándor nyá. zls. urat felkértem, egyben megbízom a MATASZ VME csapatkapitányi teendők ellátásával. Bízom abban, hogy sokan fogjátok képviselni egyesületünket. Kérem július 15-ig részvételi szándékotokat neki jelezzétek a következő elérhetőségeken:
telelefonszám: 30 192 3428
e- mail csekesanyi@gmail.comKérem, hogy nagyon vigyázzatok magatokra és családtagjaitokra, szeretteitekre!
Üdvözlettel:
Simon-Jójárt Sándor János nyá. ezds. elnökMATASZ Veszprém Megyei Egyesülete

Balaton-átúszás újdonsággal

A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére az idei évben a 38. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást.

A járvány miatt eltolódott a 38. Lidl Balaton-átúszás időpontja. A szervezők a sporteseményt előzetesen augusztus 1, szombatra hirdetik meg. Az esemény lebonyolítása a bevált hagyományoknak megfelelő lesz: a megmérettetésre jelentkezők Révfülöpről indulnak, és a beérkezés Balatonbogláron lesz, a teljesítendő táv is a szokásos 5.2km.

Az úszásban résztvevők biztonságára a 130 vitorlásból, 7 kishajóból és 4 motorcsónakból álló úszófolyosó mellett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szakemberei felügyelnek.

2020. év újdonsága az, hogy a résztvevők választhatják Lidl Balaton-átúszás Féltávot, ami egy 2.600 méteres táv. A Féltáv Balatonboglárról indul, és a résztvevők beúsznak 1300 métert, majd visszafordulnak és azonos pályán érnek célba a Balatont átúszókkal.