Három ország két nap menet ( frissítve )

2019.10.06

Megcsinálták, gratulálunk a Cseke Sándor, Szabó Attila, Kaptur József, Siklósi Sándor, Dombi János, Seregélyes András összeállítású csapatnak! 

"A MATASZ Veszprém Megyei Egyesülete színeiben újabb meghívásnak tettünk eleget amikor részt vettünk a bajorországi XXV. jubileumi három ország két nap meneten. A részvevők száma limitált volt, de mi már mint többszörös résztvevők, gond nélkül befértünk a nevezett állományba. Rajtunk kívül még Budapestről is érkeztek MATASZ tagok, akikkel már több közös rendezvényen is részt vettünk, így nem volt gond a bemutatkozás. Persze, mint náluk és náluk is voltak új társak, de a rendezvény végére szoros barátságok alakultak ki. A feladat egyszerű volt. Bajorországból rögzített útvonalon átmenni Csehországba, majd Ausztriába és végül visszatérni Bajorországba.
Az időjárás előrejelzés alapján cudar időre számíthattunk, amit már előző este a megérkezéskor megtapasztaltunk.
Az ünnepélyes megnyitókor +1 fok, szitáló eső és ködös időjárás fogadott bennünket. Sajnos, a rendezők nem biztosítottak angol tolmácsot, így nagyokat hallgattunk a megnyitó alatt.
A végén elhangzott a vezényszó, hogy jobbra át és egy iszonyú hangos ágyúdörgésére elindult a 300 fős nemzetközi menet. Az időjárás romlóra fordult és a csendes szitálás átment zuhogó esőbe. Minél magasabbra értünk annál rosszabb lett a helyzet. Megszűnt az erdő és a nyílt terepen néha orkán erejű széllel és vele járó esővel találkoztunk.
Az "út" száraz időben is nagyon nehezen járható, a rengeteg, kő és szikla miatt, de most a szemből érkező vízfolyam próbára tette a törőképességünket. Nem volt megkönnyebbülés amikor felértünk, mert a lezúduló vizet hátulról kaptuk és kövek még csúszósabbak voltak. Előfordultak olyan szakaszok, ahol összefüggő vízfelületek alakultak ki és sokszor bokáig gázoltunk a vízben. Egy idő után már minden mindegy volt, mert a bakancsainkban tocsogott a víz és minden lépésnél habzott, nem volt egy száraz rész a ruházatunkon. A jeges szél a csontunkig hatolt és nem találtunk egyetlen helyet sem, ahová elbujhattunk volna a zord időjárás elől.
A két magyar csapat tagjai keveredtek és szem elől vesztettük egymást, ezért más útvonalon ereszkedtünk le a hegyről. Az alsóbb régiókban már javult az időjárás, de a végére újra esősre fordult.
Gyors fürdést követően átöltöztünk a szép ruhánkba és indultunk a záró vacsora ünnepségre. Sok ismerős arc volt. Itt már jobban boldogultunk a nyelvel, mert az angol mellett az orosz nyelvtudást is jól tudtuk kamatoztatni. Találkoztunk olyan bajor tartalékosokkal, akikkel idén januárban együtt mentünk a Doni Meneten a Balaton Felvidéken. Üdvözletüket küldték minden veszprémi tartalékosnak.
A fáradság jelei mutatkoztak minden arcon és mivel tudtuk, hogy még egy kihívással szembe kell néznünk, ezért a csehekkel úgy döntöttünk, hogy visszamegyünk a szállásra pihenni.
Másnap reggel hatkor már az étkezdében reggeliztünk, gyors pakolás, mert a rajt helyszín fél óra utazásra volt Freyung-ban. Időben érkeztünk. Az időjárás megfelelő volt, de a + 3 fok így reggel, még eléggé hidegnek tűnt.
A meghirdetett táv 25 Km volt jelentéktelen szintkülönbséggel, ami a valóságban több mint 500 méter volt a futóprogramom szerint. Sokan nem vállalták a második napot, de mi ezt is teljesítettük. A ruhánk megint teljesen átázott, de nem mindegy, hogy a saját izzadságunktól vagy az időjárási viszontagságoktól. Sajnos időközben befelhősödött és csak egy-két fokot emelkedett a hőmérséklet.
A beérkezést követően hamar megszabadultunk a vizes gönceinktől és a búcsúzkodást követően elindultunk haza. 560 Km-re volt Veszprém. Többször megálltunk frissíteni és ekkor már mindenkinek nehezére esett a mozgás. Az elnehezült végtagok és a szervezet követelte a pihenést.
Rendben hazaértünk. Nagyon elfáradtunk, de büszkék vagyunk rá, hogy idén is méltón képviseltük a MATASZ Veszprém Megyei Egyesületét, példát mutatva akaraterőből, kitartásból és nem utolsó sorban csapatszellemből. A fogadkozások elmúltak, hogy "ez volt az utolsó, én ide többet nem jövök".
Jövőre újra megyünk és megvívjuk a saját harcunkat az úttal és az időjárási viszontagságokkal. A csapatból ketten betöltötték a 60. évüket, ketten jövőre lesznek 60 évesek, egy társunk 50 körüli és a hatodik egy fiatal, aki "csak" 40 éves volt."