Folytatódik az adományok gyűjtése…

2022.03.31

Adománygyűjtés beszámoló 3.,                                               Kisvárda - Veszprém 2022.03.28.


Az 1. számú gyűjtő és elosztó ponton tovább folytatódik az adományok gyűjtése a Kárpátalja Házban a Kisvárda Szent László u. 58. szám alatt. Érkeznek külföldről a különböző országokból a kamionok és belföldről a céges és magánszemélyek felajánlásaiból az adományok. Az utóbbi időben továbbra is nagy szükség van a tartós élelmiszerekre, konzervekre, tisztítószerekre.

Az önkéntes segítők, a Honvédsuli Egyesülete kadétjai Mákné Kovács Zsuzsanna elnök vezetésével, valamint a MATASZ Kisvárdai Szervezetének tagjai, tartalékosai Dankó László elnök irányításával végzik kiválóan ezen a helyszínen a kemény fizikai munkát, az adományok kipakolását, szétválogatását és eljuttatását a menekültek részére.

A 2. számú gyűjtőpontot Veszprém- Gyulafirátóton a MATASZ Veszprém Megyei Egyesület tagjai élükön Juhász Attila nyugállományú zászlós vezetésével önkéntes segítők és a Gyulaffy Apródok segítségével készítik elő a szállításokat és válogatják, csomagolják az adományokat. Így történt az elmúlt héten is, amikor a Béres Gyógyszergyár Zrt. Béres Alapítvány a Teljes Életért Közhasznú Szervezete 200.000,- Ft-os adományát, az egyesületünk tagjainak adomány kiegészítésével, egy 300.000,-Ft-os szállítmányt tudtunk útba indítani Kisvárdára. Köszönjük szépen.

Ezt az adomány, a Győrfi IM Kft. Papkeszi-Colorchemia - Győrfi Bertalan ügyvezető igazgató önzetlen felajánlásából jött létre, amit a Kft. nevében Győrfi Robin és Bányász Andrea vitt a helyszínre. Köszönjük szépen. A raktárbázis, Veszprém - Gyulafirátóton a Kastélykert u. 6. szám alatt a Művelődési ház mellett található. Ide várjuk a további felajánlásokat, ahol előtte híjátok Juhász Attila nyugállományú zászlóst, a 06/70 368 8211-es telefonszámon. Kérjük továbbra is a települések lakosságát, a cégeket, hogy adományozzanak az Ukrajnából menekültek megsegítésére.

Tisztelt MATASZ Tagszervezetek!

A küldöttgyűlésen vasárnap Szegeden is jelentést tettem a humanitárius segítségnyújtó feladatainkról, most is kérem, hogy szervezzétek az adományok gyűjtését és az 1-es és 2-es gyűjtőpontra történő eljuttatását. Érzékeljük és tudjuk, hogy szükség van az adományainkra, azok gyűjtésére és a menekültekhez történő gyors eljuttatásra.

Simon-Jójárt Sándor János nyá. ezds. elnök
MATASZ Veszprém Megyei Egyesülete
MATASZ humanitárius koordinátor megbízottja