Szent László Légpuska Lőverseny

2022.05.17

Bárdi-Farkas János a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium Technikum és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója, a Magyar Tartalékosok Szövetség Veszprém Megyei Egyesületével közösen Szent László Légpuska Lőversenyt rendezett Veszprémben, ahol a versenyt előkészítették és levezették.

Több Iskola tanulói vettek részt, kadétok és apródok egyaránt. A versenyen kimagasló teljesítményt nyújtottak a diákok.

A diákok reggel érkeztek meg Veszprémbe a Toborzó Központ udvarába ahol a verseny a biztonsági előkészületek és tereprendezés után lett megtartva. A kadétok és apródok vezetői pontos tájékoztatást adtak, a biztonság betartásáról, a verseny menetéről.

A verseny megkezdését követően a öt csapat és az iskolák diákjai kimagasló teljesítményt nyújtottak. A légpuskák szabályos használatáról és megtöltéséről a kadétoknak és apródoknak vezetői gondoskodtak. A szabályokat betartva, minden csapattagnak lehetősége volt próbalövésre, valamint az öt fő lövésre, amit a kollegák számoltak. Az öt csapatból azok, akik a legjobban teljesítettek még egyszer össze mérték tudásukat, így külön díjakban is a részesültek. Az összes csapatnak a tagjai nagy odafigyeléssel és pontossággal találták el a célokat. Így az utolsó kör döntött a végeredményről.

Az eredmények egyeztetése után, a díjak kiosztásra kerültek. A diákokat oklevél, különdíj valamint iskolánként a helyezésnek megfelelően kupát nyertek. Katonához magatartáshoz illően egyenes oszlopokban a csapatok vezetői vették át a kupákat, valamint a különdíjban és oklevélben részesültek külön-külön egyaránt.

A vezető tisztek elismerésüket és gratulációjukat követően Simon-Jójárt Sándor Nyugállományú Ezredes Úr a Magyar Tartalékosok Szövetsége Veszprém Megyei Egyesületének az elnöke, gratulált az ifjú kadétoknak és apródoknak, valamint további sok sikereket és szorgalmas tanulásra bíztatta őket.

Bárdi-Farkas János a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója a lövészeti verseny szervezője, szintén elismerését és gratulációját adta a kimagasló teljesítményekért.

A versenyen részt vett iskolák:

Első helyezett:

Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium Technikum és Alapfokú Művészeti Iskola

Második helyezett:

Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Harmadik helyezett:

Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola

Negyedik helyezett:

Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola

Gratulálunk az elért eredményekért!

                                                                        Bárdi - Farkas Linzi írása