A női tagozatunk a közösségek hetén.

2022.05.23

Közösségek hete a megyei könyvtárban

Közösségek hete- címmel indult május 23-a és 27-e között az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban az a programsorozat, amelynek egyik résztvevője a MATASZ Veszprém Egyesülete Női tagozata.

Az egy hétig tartó rendezvénysorozatot évente hagyományosan rendezik meg a megyei könyvtár közösségi termében. A programokban a zenei élet sokszínűsége mellett, a napi életet meghatározó témák kerülnek feldolgozásra, idén többek között a zöldek kapnak teret, a környezetünk problémáinak a bemutatására.

A programsorozat csütörtök napi produkciója lesz az a kézműves kiállítás és a bemutatkozó kézműves foglalkozás, amivel az egyesületünk Női tagozata május 26-án 16 órától, Alkotni öröm-címmel tervez megjelenni. A kiállítás egyik témája az újrahasznosítható papír lesz. Az a papír, amelynek új formát adva új funkciót kap, ezzel biztosítva a papír továbbélését kosárként, vagy egyéb különleges formában. A kiállítási anyagok között megtalálhatóak lesznek a selyemfestészeti, valamint a quilling technikával készült képzőművészeti alkotások is.

A csütörtöki rendezvényen az alkotók a helyszínen be is mutatják a kosárfonás technikáját és a selyemfestészet titkait és az alkotásokhoz nélkülözhetetlen, vagy szükséges kellékek használatát. 

Demeter Ferenc írása